2013 Február


Yamada-kun to
7-nin no Majo
Mutasd egy kicsit a tested!
Halihó! Megérkezett a Yamada-kun to 7-nin no Majo 4. fejezete! Ezt a mangát tuti, hogy hetente és hétfőként fogom hozni, így lőttük be Izumichannel. A Tegami Bachit pedig Yuumal úgy a hétvégén valamikorra, szerintem a vasárnapok jók lesznek. :) A többi meg AS rendszerben fog jönni, azaz Ahogy Sikerül! XD Amúgy ebben a fejiben, Miyamura ráveszi Yamadát, hogy Shiraishiként menjenek el a lány házába, és próbálják kideríteni miért nem akar egyetemre menni. Csakhogy mielőtt bármit is találnának Shiraishi haza állít, és elég nagy szarban lesznek a fiúk. Viszont végül kiderül miért is nem készült régebben Shirashi egyetemre. És igen csak fontolgatom, hogy a már futó, kispados és tervezett anime projekjeimen kívül több animet nem fordítok a jövőben csak mangákat. Max, ha valami nagyon ütős lesz, vagy a manga projektjeimhez kapcsolódik (tervezett, futó stb.).
Plusz van Twittere az oldalnak!! Lehet követni és tweetelni rám és a frissekre! Minden új fejezet vagy rész kikerülésekor kiírom majd oda is! :D Followzatok, nah már!! X)
mikor?
2013.02.25.
ki?
bunny

Tegami Bachi Nyinyinyinyinyiii!!!
Hali! Nem rég kaptam meg mailben Yuumtól a Tegami Bachi 7. fejezetét! Úgyhogy fel is raktam. :) Ebben a fejiben elkezdődik a vizsga. Nem sokkal azután, hogy a Gaichuuk territórimába lép McKay G, fel is tűnik előtte egy Százlábú páncélos rovar. Nem túl sok sikerrel veszi az akadályt, Laggal és Nichevel ellentétben, akik hála Steak érthető és világos magyarázatának elbánnak a Gaichuuval. Utána kis balhé kerekedik a címzettnél, de Zazie megoldja. És egy fájdalmas hírt közöl Laggel Gaucheról. Ez, amúgy ismét egy kötet záró fejezet, mint a Nisekoinál! :) Jó, hogy nincs olyan sok feji egy kötetben ennél a mangánál, csak az a rengeteg szöveg, amik a könyvek elején meg végén vannak O.o De hála égnek most már ezzel is haladunk ^^
mikor?
2013.02.24.
ki?
bunny

Nisekoi Mindig megment, amikor sírok!
Helló! Meghoztuk Kukuru senpaiomal a Nisekoi 25. fejezetét! Ebben a fejezetben Raku hősies tettet hajt végre, bár fel kell érte áldoznia élete nagy lehetőségét. És Chitogénak is felvillanak még több emlékek a gyerekkorából. Ezzel amúgy be is fejeztük a harmadik kötetet! Yupíí! :D Márciusban fog megjelenni a hatodik kötete Japánban! Kíváncsi leszek kik lesznek a borítón. X) Elég sok új sorozat indult amúgy a hónapokban megint a WSJ-ben. A sport mangáktól kiráz a hideg, a kajás mangáktól mindig éhes leszek, és az idétlennek tűnő történetek, amiket csak a japánok értenek, nem érdekelnek XD szóval csak három új cím van, ami szerintem most érdekes az újoncok közül a Hungry Joker, a World Trigger, és a Koisuru Edison. Angol subot mondjuk egyikhez sem találtam még X) De előbb-utobb mindig lefordítja valaki az újdonságokat :)
mikor?
2013.02.23.
ki?
bunny

Zetsuen no Tempest Az Elszigeteltség Káosza!!
Halihó! Jó hosszú kimaradás és pár jó hosszú ZnT-zéssel töltött nap után jibraBommal meghoztuk az eddig leadott, hiányzó részeket a Zetsuen no Tempest animeből. Összesen tíz részt. Ezeket már az új Megára töltötte fel jibraB! És összeségében annyi a sztori, hogy Hakaze visszajön, Yoshinot meggyanúsítják, feltűnik egy új srác, Hanemura, és fényderül a Mahiro és Yoshino közti legnagyobb titokra, dióhéjban! X) Ma este kilenc körül lesz fenn HS-en az új rész, és igyekszem holnap el is küldeni jibraBnak. Amúgy a héten nagyon szar napjaim voltak, annyira megviselt ez a közelgő front mindenkit itthon :S Még most is marhára fáj a fejem...
mikor?
2013.02.21.
ki?
bunny

Yamada-kun to
7-nin no Majo
Imádok lány lenni!
Helló! Megérkezett az új manga projektem ez nem más, mint a Yamada-kun to 7-nin Majo, amit a Winter Triumph fansub csapattal csinálok közösen! Nosferathus lektorálja, Izumi-chan szerkeszti és én fordítom :) A harmadik fejezetnél csatlakoztam be, így az első kettőt az ő oldalukon találjátok meg.
A rajz stílusából ki lehet találni, hogy ugyanaz a mangakája, mint a Yankee-kun to Megane-channak, Yoshikawa Miki Sensei :) És emiatt a poénok és az izgis fordulatok sem hiányozhatnak belőle! X) Már régóta terveztem ezt a mangát, már csak a YanMega miatt is. Kicsit későbbre persze, mivel Shinagawáék feltűnnek ebben a sztoriban is, de őszintén szólva nagyon örülök neki, hogy nem egyedül fogom csinálni. :) A fejezet eseményeiről most nem regélek, majd a kövi fejezettől X)
mikor?
2013.02.18.
ki?
bunny

Tegami Bachi Connor úgy is mindent megeszik...
Helló! Meghoztuk Yuumal a Tegami Bachi 6. fejezetét! Ebben a feiben megérkezik Lag és Niche Yodakába, ahol Connor várja őket, hogy elvigye a Méhkasba az interjúra. Lag nagyon izgatott lesz, amikor meglátja a Méhkas épületét. Aztán találkozik a másik két jelentkezővel is, és a ritka állatokat vásárló vándor férfival is! :) Ez nagyon aranyos kis fejezet volt. Ma kitakarítottam mindent mert arról volt szó, hogy áramszünetünk lesz az eon hülye karbantartása miatt XD, aztán eddig úgy szólt egész nap a rádió mint a húzat XD De most már remélem nem alkotnak semmit, mert nekiálltam fordítani. Még van egy fél részem a ZnT-ből, és utána megint mangázok kicsit, mielőtt neki állok a JR-nak :)
mikor?
2013.02.14.
ki?
bunny

Tutorial Manga szerkesztés
Helló! Ma megint nem egy fordítással jöttem, hanem egy segédlettel. A múltkori kis tutorialjaimmal sikerült befejeznem a webszerkesztős tutorial menümet, persze, ha még eszembe jut valami a távoli jövőben azt leírom. De most a manga tutorialok befejezésén ügyködöm. Ma végre befejeztem a kép kívágásokat is a szerkesztős segédlethez. Pár szövegformázási tipp is van benne, és a manga szerkesztés alap szabályai, ha mondhatom így. :)
Az utóbbi másfél hétben fordítottam ezerrel főleg a Zetsuent, jó sok részt el is küldtem már jibraBomnak, még mindig nem értem a végére, de már látom az alagút végét XD Plusz, a hétvégén volt szerencsém megbeszélni egy közös manga projektet is egy másik fansub csapattal. Bővebben erről majd a frissében, még egyenlőre csak fordítom a fejezetet, amivel kezdek :)
mikor?
2013.02.12.
ki?
bunny

Nisekoi Éljenek a szellemek!
Halihó! Megkaptam Kukuru-senpaiomtól a kövi azaz, 24. Nisekoi fejezetet! Ebben a fejiben kicsit zavarban érzi magát Raku a lányok közelében. Nem is tudom miért? XD Aztán rendes japán osztálykiránduláshoz híven, megrendeznek egy bátorság próbát is, amiben Raku reméli, hogy Onoderával kerül párba. De aztán történni fog valami, amire még ő sem számít. Nem rég olvastam, hogy az angol csapat, akik eddig fordították feloszlottak, mint a tini fiú bandák. De hála égnek leadták a projektet egy másik csapatnak, akiktől szerintem hasonlóan jó munkát fogunk kapni. Ez csak egy kis közérdekű infó volt X) Végülis csak nekem számít, mert én fordítom XD De azért megosztottam veletek! ^^ Ma megbombázom jibraBomat ZnT részekkel, és ha az ég is úgy akarja, nem sokára napra készek leszünk vele! ^^
mikor?
2013.02.08.
ki?
bunny

Tutorial PHP include, és alap HTML oldal
Halihó! Most kivételesen nem manga vagy anime frissel jöttem, hanem két leírással. Az alap HTML oldalakról és a PHP includeról írtam egy kis segédletet. A html-es már félig meg volt írva, ahogy a szerkesztős tutom is, csak befejeztem. És, ha már így belemelegedtem megírtam a másikat is X) Remélem hasznát veszi majd valaki. :) Igyekeztem érthetően fogalmazni, példákkal illusztrálni és még letölthető fájlok is vannak gyakorláshoz hozzá.
A fordításokkal is haladok, már csak három rész van hátra a Zetsuenből, amit még le kell fordítanom, meg persze a holnapi friss rész. JibraB lebetegedett, szóval most nem terhelem majd ha meggyógyult egyszerre rázúdítom szegénykémre X) Gonosz vagyok, tudom! XP *muhahaha* Aztán állok neki a Junjou Romanticának és folytatom a mangákat is. Közben pihi képp tisztítottam Nisekoit, már a 38-as fejinél tartok. Szóval most már fordítok is belőle ^^ Remélem Yuum gépe is meggyógyul hétvégén. Addig én fordítok. És közben rájöttem, hogy sosem lehet elég korán elkezdeni készülni a Lirit szülinapjára XD Szóval már összeszedtem miket fogok akkor frisselni, vagyis, hogy miket kell még addig megcsinálnom XD
mikor?
2013.02.06.
ki?
bunny

000webhost logo